Welcome Glitter

Saturday, 16 June 2012

AKU TENSION ! NEED FREEDOM

Haishhhhh.....~~~
Sejak menjadi PMR Candidates ni...mmg takde mase utk enjoy.
Sebelum ni,sukahati mak bapak aku boleh online FB ,on Twitter,tidur sampai tghhari......
Itu dulu.Skrg....Humphh ! ...semua tak boleh.itu tak boleh.ini tak boleh
Dah la tu ,ada kelas tambahan ,tusyen,study,ada homework,ade kokurikulum,seminar PMR,..
OH MAN!
Baru PMR,belum SPM....Macam nak mati la wehh kalau hidup mcm ni..~!!!!
Tak cukup semua tuu..Raya dulu,baru dok Exam PMR..
Hurmmm~~tak raya la aku tahun ni...
Tapi ? ini semua utk kebaikan saya gak kan?

Friday, 27 April 2012

BERSIH!

Ade ape dgn BERSIH 3.0 nie?
Wat mcm biase je..nothing happen..
Yg korg kecoh2 knpa?
Cehh..tgh marah nie!!x abis2 update psl BERSIH.BERSIH,BERSIH
menyampah gua:P

Saturday, 17 March 2012

TUDM

Fine..!Okay..And Hii!
Kali nie aku nk citer psl Budak2 TUDM...~~
Sumpah weh....Hensem giler askar2 kt sana..XD..
Wahhh..Untunglaa siapa yg stay kt situ...esp..Farh,Bai,Mai..

Saturday, 3 March 2012

Nak Tutti Frutti

Waahh...Nampak gayonya Tutti Frutti nama nya dh melonjak,,
Bercakap psl Ais-krim,,perut kawe lapo benor nie...
Tapi harga nya pon dh teramat laa 'LAPAR' tuu..
Dgr citer mhl harga nya..Tu yg nk mntk sape2 laa blnja kawe nie,,
Eleehhh..!!mcm la korg nk belanja kawe ni erk..sendiri pon tak mampu nk beli
Nak belanja orang lain plak erk..!
Abis aliur kawe jatuh usha Ais-krim Tutti Frutii nie

Tuesday, 28 February 2012

Nikmatnya Bile Hujan !

Hujan ialah rahmat Allah S.W.T  dan juga nikmat....Nak tahu kenapa saya ckp hujan itu ialah nikmat?
Saya ada jawapan nya:
1.Korg semua tahu kn..Malaysia nie mmg terkenal sgt2 dgn cuaca nya yg teramat-amat laa pnskn.?
 SO,,,,kalau hujan tu kn..Ya Allah!!!!!!!!!!!!!boleh wat sujud syukur kt situ jugak kalau boleh...
2.Ini selalu terjadi kepada murid2 KRS,Kadet Bomba,Kadet Polis or whatever laaa yg tgh berkawat tgh2
  pdg yg mataharinya tegak menghala ke korg...mesti ade ahli or member2 yg tgh doa or harap nk hujan    
  lobat-lebat kn..Haaaaa~~~~~kalau dh hujan tu kn..Ya Allah...best nk mampos kn..Tak payah nak kawat
  kn kn kn?~
3.Hujan ini jugak sangat nikmat kepada tumbuh-tumbuhan..Well you all semua belajar science kn?
  So,fhm-fhm jew la erk...Plants needs water to make photosynthesis you know?
   aaahahahah!

My Idol

HiHi dan Salam Sejahtera .. Ish aku nie kejap salam 1 Malaysia, kejap Salam Sejahtera kjp salam pagi erk ..!
Whatever, Now ~ ~! I want to intro my idol ..
She is ....................Hana Tajima .....!!!
ecehh,, speaking pulokk aku nie,, alaaa, sekali sekala bukannya selalu .. erk!
Nak tahu kenapa saya jadikan Hana Tajima sebagai idol saya ...
eleehhh ... mcm la korg nk tahu sgt erk .. Alaaaa .. aku cite je la erk .. ~
Seperti remaja2 perempuan tahu skrg nie .. Hana Tajima adalah ikon fesyen shawl, hijab, Pashmina or whatever ..
Dier nie mmg lawa nk MAMPOS kalau pkai shawl .. Saya suka sgt smpai nk PELUK aje,,,!!
Kalau gadis-gadis yg kat luar tu tak Tutup kepala tu kan,,, Haaa ~ ~ ~ ~ elok bebenor le Sapa TAK MENUTUP yg aurat tu gi tgk 'Hana Tajima Tutorial' kat Youtube ..
Sejuk mata memandang kalau korg2 kn yg tak pakai tudung tu pakai shawl ..!
Nama dier mcm Mix JEPUN kan?
Memang pun .....Bapak Japanese,,Mak English..Stay Kat Malaysia..
Untungnya dpt muka kacukan kan kan kan ~~:P
Itu jew la serba-serbi psl My Idol,,Hana Tajima

Saturday, 25 February 2012

My Birthday

Hai dan salam 1Malaysia..!!!!!!!!
merepek je aku nie..whatever..IGNORE!
Haaaa~~~nie saya suka sgt-sgt nie..!
My Birthday Looo~~happy saya..haha..(gedik kn?)
Pada 17 Februari 2012 hari Jumaat ialah hari jadi saya yg ke-15
Malas nk cite pnjg-pnjg..Best sgt..Thank kpda yg celebrate birthday mse hari tuu

Benci Laa Exam

Saya benci laa bile minggu  exam..!Kalau exam mak saya tak kasi itula..inilaa..Lepas tu kena belajar,,Kelas tambahan,,arrr,,,I Hate This All This Things....Benci Benci Benci...!!!!!!!Dah la tu..tak cukup dgn exam tahun nie saya nk PMR,,arrrrrr!!!!

Friday, 10 February 2012

Aku Punya

Haaaaaa,,,sebut psl Logan nie,,korang kenal x?mesti la x knl..Mamat nie member Big Time Rush..alaa..yg kat tv Nickelodeon tuu..x knl lagi...nnti saya nak story skit psl Logan ni..Dia ni seorang  actordancerrapper and singer-songwriter..Hebat takk?hebat kan..4 in 1 tuu,,korang ade?x de kan..kan..Dia nie handsome sgt2..memang type aku lah mamat nie..haha..lebih-lebih lakk..Umor dia 22 thn je..Tak tua pon kn! ok laa itu je..ops..korg kata tak kenal kn si Logan nie.nie muka die!Tengok la..


Thursday, 2 February 2012

Totally Free Cursors | Totally Free Cursors! 

Totally Free Cursors | Totally Free C
Free MALAYSIA Cursors at www.totallyfreecursors.com
ursors!

Tuesday, 31 January 2012

Kucing Aku

Okay,,
Bismillahirrohmanirrahim

Nama penuh saya Nurul Yasmin Md.Mahmud
Tinggal kt Bangsar  Utama,,
Ade 2 ekor kucing gebu-gebas kt rumah saya,,comel!
2ekor tuu kuat mkn,,1 hari 5-7 mangkuk dier bedal,,
tapi kuat mkn pon pndai berak kencing kt tnds,,
sekor jntn sekor betina,,nma kucing yg betina tu Ceklet(coklat) jntn tuu Achik(putih).Kucing saya nie pntg dgr mercun pecut abis lari ke bwh katil,,kucing aq nie kalau dh buat slh muka bapak selamba mcm nk penampor,,tapi apa kn daya,,2ekor tu hnya la haiwan,,x baik menyeksa kucing,,DOSA masuk api neraka,,pagi2 lagi dh rajin diorg pegi exercise kt luar rumah,,lari smpai hujung rumah jiran smpai la dapur umah aq..jauh x?Tempat tido diorg 1st class,,tepi tnds atau tido dpn kipas,,Kalau diorg lpr sgt,,diorg mesti ikut aq ke,,abg aq ke mana saje aq pergi,,RIMASS!nk x nk kena bagi mkn,,and kalau kucing aq tgh miang,,semua tmpt dier nk gesek,,penah skali tuu kucing jntn aq tuu gesek kt kaki bpk aq,,apa lagi kena sepak dgn bpk aq,,

Kucing Aku(Ceklet&Achik)
KUCING KAU ADE MCM NIE..