Welcome Glitter

Saturday, 16 June 2012

AKU TENSION ! NEED FREEDOM

Haishhhhh.....~~~
Sejak menjadi PMR Candidates ni...mmg takde mase utk enjoy.
Sebelum ni,sukahati mak bapak aku boleh online FB ,on Twitter,tidur sampai tghhari......
Itu dulu.Skrg....Humphh ! ...semua tak boleh.itu tak boleh.ini tak boleh
Dah la tu ,ada kelas tambahan ,tusyen,study,ada homework,ade kokurikulum,seminar PMR,..
OH MAN!
Baru PMR,belum SPM....Macam nak mati la wehh kalau hidup mcm ni..~!!!!
Tak cukup semua tuu..Raya dulu,baru dok Exam PMR..
Hurmmm~~tak raya la aku tahun ni...
Tapi ? ini semua utk kebaikan saya gak kan?

Friday, 27 April 2012

BERSIH!

Ade ape dgn BERSIH 3.0 nie?
Wat mcm biase je..nothing happen..
Yg korg kecoh2 knpa?
Cehh..tgh marah nie!!x abis2 update psl BERSIH.BERSIH,BERSIH
menyampah gua:P

Saturday, 17 March 2012

TUDM

Fine..!Okay..And Hii!
Kali nie aku nk citer psl Budak2 TUDM...~~
Sumpah weh....Hensem giler askar2 kt sana..XD..
Wahhh..Untunglaa siapa yg stay kt situ...esp..Farh,Bai,Mai..

Saturday, 3 March 2012

Nak Tutti Frutti

Waahh...Nampak gayonya Tutti Frutti nama nya dh melonjak,,
Bercakap psl Ais-krim,,perut kawe lapo benor nie...
Tapi harga nya pon dh teramat laa 'LAPAR' tuu..
Dgr citer mhl harga nya..Tu yg nk mntk sape2 laa blnja kawe nie,,
Eleehhh..!!mcm la korg nk belanja kawe ni erk..sendiri pon tak mampu nk beli
Nak belanja orang lain plak erk..!
Abis aliur kawe jatuh usha Ais-krim Tutti Frutii nie

Tuesday, 28 February 2012

Nikmatnya Bile Hujan !

Hujan ialah rahmat Allah S.W.T  dan juga nikmat....Nak tahu kenapa saya ckp hujan itu ialah nikmat?
Saya ada jawapan nya:
1.Korg semua tahu kn..Malaysia nie mmg terkenal sgt2 dgn cuaca nya yg teramat-amat laa pnskn.?
 SO,,,,kalau hujan tu kn..Ya Allah!!!!!!!!!!!!!boleh wat sujud syukur kt situ jugak kalau boleh...
2.Ini selalu terjadi kepada murid2 KRS,Kadet Bomba,Kadet Polis or whatever laaa yg tgh berkawat tgh2
  pdg yg mataharinya tegak menghala ke korg...mesti ade ahli or member2 yg tgh doa or harap nk hujan    
  lobat-lebat kn..Haaaaa~~~~~kalau dh hujan tu kn..Ya Allah...best nk mampos kn..Tak payah nak kawat
  kn kn kn?~
3.Hujan ini jugak sangat nikmat kepada tumbuh-tumbuhan..Well you all semua belajar science kn?
  So,fhm-fhm jew la erk...Plants needs water to make photosynthesis you know?
   aaahahahah!

My Idol

HiHi dan Salam Sejahtera .. Ish aku nie kejap salam 1 Malaysia, kejap Salam Sejahtera kjp salam pagi erk ..!
Whatever, Now ~ ~! I want to intro my idol ..
She is ....................Hana Tajima .....!!!
ecehh,, speaking pulokk aku nie,, alaaa, sekali sekala bukannya selalu .. erk!
Nak tahu kenapa saya jadikan Hana Tajima sebagai idol saya ...
eleehhh ... mcm la korg nk tahu sgt erk .. Alaaaa .. aku cite je la erk .. ~
Seperti remaja2 perempuan tahu skrg nie .. Hana Tajima adalah ikon fesyen shawl, hijab, Pashmina or whatever ..
Dier nie mmg lawa nk MAMPOS kalau pkai shawl .. Saya suka sgt smpai nk PELUK aje,,,!!
Kalau gadis-gadis yg kat luar tu tak Tutup kepala tu kan,,, Haaa ~ ~ ~ ~ elok bebenor le Sapa TAK MENUTUP yg aurat tu gi tgk 'Hana Tajima Tutorial' kat Youtube ..
Sejuk mata memandang kalau korg2 kn yg tak pakai tudung tu pakai shawl ..!
Nama dier mcm Mix JEPUN kan?
Memang pun .....Bapak Japanese,,Mak English..Stay Kat Malaysia..
Untungnya dpt muka kacukan kan kan kan ~~:P
Itu jew la serba-serbi psl My Idol,,Hana Tajima

Saturday, 25 February 2012

My Birthday

Hai dan salam 1Malaysia..!!!!!!!!
merepek je aku nie..whatever..IGNORE!
Haaaa~~~nie saya suka sgt-sgt nie..!
My Birthday Looo~~happy saya..haha..(gedik kn?)
Pada 17 Februari 2012 hari Jumaat ialah hari jadi saya yg ke-15
Malas nk cite pnjg-pnjg..Best sgt..Thank kpda yg celebrate birthday mse hari tuu